ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek
ELLYPSZILON Kft.

Hatályos: 2016. december 01-től

1.                  Információ

1.1.            A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az ELLYPSZILON Kft. (a továbbiakban: LULLAJÁTÉK) valamennyi, a www.lullajatek.hu honlapon (a továbbiakban Webáruház) elérhető és megvásárolható árucikkére érvényesek.

1.2.            A jelen ÁSZF a Webáruház által, a www.lullajatek.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Vásárló (a továbbiakban: Vásárló, Fogyasztó) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.lullajatek.hu weboldalon keresztül történik.

1.3.            A Webáruház használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, amelyet ezen Általános Szerződési Feltételek nem tartalmaznak, a honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják: Jogi nyilatkozat, Adatkezelési tájékoztató. A Webáruházon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbelinek, azt a LULLAJÁTÉK nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető és nem megtekinthető.

1.4.            A  Webáruház használatával, Ön mint vásárló (a továbbiakban: Vásárló) elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt rendelkezéseket, tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat.

2.                  A Webáruház üzemeltetőjének adatai

A szerződés a ELLYPSZILON Kft.-vel. (a továbbiakban LULLAJÁTÉK) jön létre.

Név: ELLYPSZILON Kft.

Székhely: 1145 Budapest, Bácskai utca 25. 3. em. 1.

Cégbejegyzés: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 01-09-282421

Adószám: 25563786-2-42

Bankszámlaszám: 12100011-17957777

Központi telefonszám: 0620 360 62 67

Telefonos elérhetőségünk nyitvatartása munkanapokon (hétfő–péntek): 10:00–16.00

E-mail: info@lullajatek.hu

Általános tudnivalók, a szerződés létrejötte

2.1.            A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.lullajatek.hu weboldalon található, elektronikus Webáruházon keresztül történik.

2.2.             A Webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Elkertv.”) szabályozza.

2.3.            A Webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

2.4.            A LULLAJÁTÉK semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

2.5.            Szerződést kizárólag magyar nyelven lehet kötni.

2.6.            A megrendelni kívánt termék vagy szolgáltatás részletes jellemzőiről, áráról, valamint a Vásárló a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat. A megvásárolni kívánt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit a termékek mellett található részletes leírás tartalmazza.

2.7.            A LULLAJÁTÉK szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon vagy a használati utasításban nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik.

2.8.             Amennyiben a Weboldalon található bármely áruval kapcsolatban kérdése merül fel, vagy az áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, amelynek adatait, elérhetőségét a weboldalunkon megtalálja.

2.9.            Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a LULLAJÁTÉK fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Online bankkártyával, vagy előreutalással történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni.

2.10.        Amennyiben a LULLAJÁTÉK minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, például a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor a LULLAJÁTÉK nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat vásárlási szándékától.

2.11.        A megrendelést a LULLAJÁTÉK Vásárlótól csak akkor fogadja el, ha a Vásárló a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha a Vásárló valamelyik mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a rendszertől.) A LULLAJÁTÉK a Vásárló által tévesen és / vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

3.                  A megrendelés folyamata

3.1.            A megrendelés

3.1.1.      A vásárolandó áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni, letölteni.

3.1.2.      A Weboldalon megjelenített termékek vételára magyar forintban (Ft), bruttó értéken kerül feltüntetésre, mely az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazza. A termék bruttó ára a csomagolás költségét tartalmazza.

3.1.3.      A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét. A kiszállítási költség függ a vásárolni kívánt terméktől (méret, súly), a vásárolt mennyiségtől és a szállítási távolságtól.

3.1.4.       Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a LULLAJÁTÉK fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Online bankkártyával, előreutalással történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni.

3.1.5.      A Weboldalon megvásárolható termékek összekészítésére a „Kosár” használatával van lehetőség.

3.1.6.      A Vásárló a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található „Kosárba” gomb használatával tudja a terméket virtuális kosarába helyezni.

3.1.7.      A megvásárolandó termékek mennyiségét a jobb felső sarokban lévő „Kosár” gombra kattintva, a kosár tartalmát megjelenítve az egyes termékek melletti “mennyiség” számmező módosításával tudja beállítani.

3.1.8.      Amikor egy termék melletti “Kosarába rak!” gobra kattint, az adott termék azonnal a Vásárló virtuális kosarába kerül.

3.1.9.      A jobb felső sarokban lévő „Kosár” gombra kattintva Vásárló ellenőrizheti kosarának tartalmát és az egyes kiválasztott termékek megrendelni kívánt mennyiségét. A főmenü “Termékek” menüpontjára kattintva bármikor folytathatja a vásárlást és a nézelődést.

3.1.10.  Amennyiben a Vásárló tovább kíván lépni és véglegesíteni kívánja megrendelését, ezt a jobb felső sarokban lévő „Kosár” gombra kattintva, miután ellenőrizte rendelését és azt megfelelőnek találta, ezt követően a megrendelt termékek listája alatti „Megrendelés folytatása” lehetőséget választva teheti meg.

3.1.11.  A megrendelés folyamata három lépésből áll (1. Megrendelő adatai; 2. Fizetés, szállítás; 3. Összesítés, megrendelés).

3.1.12.  1. Megrendelő adatai: Ha a Vásárló megadott minden szükséges személyes adatot a megrendeléshez, a vásárláshoz, akkor a „Mentés és továbblépés” feliratra kattintva léphet tovább.

3.1.13.  2. Fizetés, szállítás: A kívánt fizetési és szállítási mód kiválasztása után a „Mentés és továbblépés” gombra kattintva léphet tovább. A szállítási mód kiválasztásánál kerül feltüntetésre az egyes szállítási módok teljes megrendelésre vonatkoztatott díja.
FIGYELEM! Amennyiben a Vásárló az utánvétes szállítási módot választja, akkor a fizetési mód kiválasztása során szintén az utánvétet kell megjelölnie!

3.1.14.  3. Összesítés, megrendelés: Ezen a felületen jelenik meg a rendelés összesítése, ahol a Vásárló megrendelésének adatait a végleges elküldés előtt utoljára még ellenőrizheti, s amennyiben hibát talál, vagy megrendelésében módosítást kíván végrejajtani, akkor böngészője vissza gombjával tud egy-egy lépéssel visszalépni, ahol módosíthatja a megadott adatokat. Amennyiben a Vásárló az összesítő felületen mindent rendben talált, az online megrendelési folyamatot a “Megrendelés elküldése” gombra kattintva véglegesítheti. Ekkor  megrendelést ad le, amely a Vásárló részéről ajánlatnak minősül, és ami a Vásárló részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

3.1.15.  Ezen ajánlat azonban nem jár automatikusan azzal, hogy a LULLAJÁTÉK a Vásárló ajánlatát elfogadta.

3.1.16.  Amennyiben a LULLAJÁTÉK minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor a LULLAJÁTÉK nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat a vásárlási szándékától.

4.                  Ajánlati kötöttség, visszaigazolás, szerződés létrejötte

4.1.            A Vásárló által elküldött megrendelés megérkezését a LULLAJÁTÉK automatikus „visszaigazoló” e-mail útján megerősíti a Vásárló részére. A „visszaigazoló” e-mail tartalmazza a Vásárló által a vásárlás vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, a szállítási és esetleges rakodási költséget és a fizetendő végösszeget.

4.2.            A „visszaigazoló” egy automatikus email, azaz egy elektronikus tértivevény. Ez az e-tértivevény nem jelenti a Vásárló megrendelésének elfogadását, hanem csupán arról tájékoztatja a Vásárlót, hogy megrendelése beérkezett a LULLAJÁTÉK-hoz. Megrendelésének LULLAJÁTÉK-hoz történő beérkezése a Vásárló részéről ajánlati kötöttséget eredményez.

4.3.            A Vásárló mentesülhet az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül (legkésőbb 6 órán belül) nem kapja meg az LULLAJÁTÉK-tól az elküldött rendelésére vonatkozó „visszaigazoló” e-mailt.

4.4.            Ha a Vásárló a „visszaigazoló” e-mailben szereplő adatok tekintetében hibát észlel, azt a beérkezési értesítő e-mail beérkezését követő 24 órán belül  jeleznie kell a LULLAJÁTÉK felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében. E határidő elteltét követően a megrendelést visszaigazoló e-mailt a LULLAJÁTÉK akként tekinti, hogy az abban foglalt adatok maradéktalanul helytállóak és a Vásárló által nem kifogásoltak.

4.5.            A LULLAJÁTÉK a Vásárló ajánlatát (megrendelését) elfogadó, „visszaigazoló” e-mail útján fogadja el. A szerződés az ajánlat LULLAJÁTÉK általi elfogadásáról szóló, a LULLAJÁTÉK által a Vásárló részére megküldött „Megrendelés visszaigazolás” e-mail Vásárlóhoz történő megérkezésekor jön létre.

4.6.            A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak.

5.                  A megrendelés adatainak tárolása

A megrendelés adatait a LULLAJÁTÉK az Abaco.hu Kft. (1149 Budapest, Egressy út 17-21.) szerverein tárolja.

Miután Ön megadta a LULLAJÁTÉK részére az e-mail címét, a LULLAJÁTÉK – az 5. pontban említett, „vissazigazoló” e-mailben – elküldi Önnek megrendelésének valamennyi lényeges adatát, melyet kinyomtathat.

6.                  Fizetési módok és feltételek

6.1.            Fizetés banki előreutalással

6.1.1.      A megrendelés kiegyenlíthető banki előreutalással. Megrendeléskor egy elektronikus levelet küldünk, amelyen megtalálhatók az átutaláshoz szükséges adatok: a megrendelt termék/ek és jellemzői/k, valamint a bankszámlaszám és a megrendelési szám, amit a közlemény rovatban kell feltüntetni.

6.1.2.      A Vásárlónak a visszaigazoló levél kiküldésétől számított 5 munkanap áll rendelkezésére a rendelés végösszegének maradéktalan kiegyenlítésére.

6.1.3.      A termékek átvétele, illetve kiszállítása a pénzügyi teljesítés feldolgozását követően lehetséges, amelynek elkészüléséről e-mailben és / vagy telefonon, sms-ben adunk tájékoztatást.

6.2.            Bankkártyás fizetés

6.2.1.      A megrendelés kiegyenlíthető a Webáruház oldalán – a fizetési mód választása során – bankkártyával is.

6.2.2.      Online bankkártyás fizetés esetén a megrendelés átvétele csak a sikeres fizetés után lehetséges. Az online bankkártyás fizetés kezelőcége a LULLAJÁTÉK vonatkozásában Barion Payment Zrt., Székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5., Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; cégjegyzékszám: Cg. 01-10-048552,

6.2.3.      Az Online Bankkártyás Fizetés választása esetén a Vásárló hozzájárul ahhoz, hogy a Szerződés teljesítése és annak figyelemmel kísérése érdekében a LULLAJÁTÉK továbbítsa az BARION felé a Megrendelés azonosítóját és összegét, továbbá hozzájárul ahhoz is, hogy a Szerződés teljesítése figyelemmel kísérése és a kártyavisszaélések számának csökkentése érdekében, a BARION kérésére, a LULLAJÁTÉK továbbítsa a BARION részére a Vásárló nevét, szállítási, illetve számlázási címét.

6.2.4.      A LULLAJÁTÉK, az Online Bankkártyás Fizetés választására tekintettel, külön díjat, költséget vagy egyéb fizetési kötelezettséget nem számít fel, illetve nem állapít meg.

6.2.5.      A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:

–          Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.)

–          Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)

–          Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye {CVV2, vagy CVC2}. Amennyiben az Ön kártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt legyen szíves üresen hagyni!)

6.3.            Készpénzes vásárlás

6.3.1.      Személyes átvételkor készpénzben.

E fizetési mód választása esetén a Vásárló az általa megrendelt árut a Samadhi Centerben (1067 Budapest, Eötvös utca 9.) alatt tudja átvenni és kifizetni. A LULLAJÁTÉK e-mailben, vagy telefonon tájékoztatja a Vásárlót, hogy mikortól tudja átvenni az árut. A tájékoztatást követően 5 napig van lehetősége az átvételre. Az 5. nap lejárta után, amennyiben a Vásárló nem vette át a megrendelt termékét, a LULLAJÁTÉK törli rendelését.

6.3.2.      Magyar Postán keresztüli utánvétes postai küldeményként történő kézbesítés esetén átvételkor készpénzben.

FIGYELEM! Utánvétes fizetési mód választása esetén a szállítási módok kiválasztása során szintén az utánvétes módot kell kiválasztania a Vásárlónak!  Ellenkező esetben a LULLAJÁTÉK nem köteles teljesíteni a megrendelést, illetve tájékoztatást küld a Vásárló részére a helyes szállítási mód kiválasztásáról.

7.                  Szállítási módok

7.1.            A LULLAJÁTÉK személyes átvételi lehetőséget is biztosít.

7.2.            Átvételi hely: Samadhi Centerben (1067 Budapest, Eötvös utca 9.)

7.3.            A LULLAJÁTÉK a megrendeléseket postai csomag feladással is teljesíti.

7.4.            A Vásárló kifejezetten vállalja, hogy az általa megjelölt szállítási címen átveszi a küldeményt, vagy az a személy, aki hitelt érdemlő módon be tudja mutatni a rendelésszámot.

7.5.            A megrendelés, a csomag, amelyet a Vásárló nem vesz át, visszaszállításra kerül a LULLAJÁTÉK-hoz, amely a LULLAJÁTÉK számára plusz költségként jelentkezik.

7.6.            A Vásárló tudomásul veszi, hogy a visszaérkezett csomagok ismételt szállítását a LULLAJÁTÉK csak abban az esetben kísérli meg, amennyiben a visszaszállítás, valamint az ismételt szállítás költségét a Vásárló előzetes nyilatkozata alapján utánvéttel megfizet. Amennyiben a Vásárló nem fizeti meg a fenti többlet (szállítási) költségeket, a LULLAJÁTÉK jogosult a szerződéstől elállni.

7.7.            Amennyiben a rendelés előreutalás fizetési mód útján történt, a Vásárló számlájára visszautalandó összeg a teljes rendelési érték első szállítási költséggel, visszaszállítás költségével, valamint a sztornó / helyesbítő számla postázási költségével csökkentett része (amennyiben LULLAJÁTÉK papír alapú számlát állít ki).

7.8.            A szállítási időkről a mindenkori megrendelési folyamat során tájékoztatja Önt a LULLAJÁTÉK, illetve a futárszolgálat.

7.9.            Amennyiben az ott megadott szállítási idő nem tartható be, a LULLAJÁTÉK Önt erről e-mailben, soron kívül fogja tájékoztatni.

FIGYELEM!

7.10.        A szerződés – amennyiben a Vásárló a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy – a Vásárló és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a Vásárlók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

7.11.        A jelen pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy Vásárlóra vonatkoznak és alkalmazandók, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

7.12.        A félreértések elkerülése érdekében a LULLAJÁTÉK rögzíti, és az érintett Vásárlók kifejezetten tudomásul veszik, hogy mindazon természetes személyek, akik a jelen, 9. pontban említett meghatározásnak nem felelnek meg, azaz nem szakmájuk, foglalkozásuk vagy üzleti tevékenységükön kívül járnak el, illetve a nem természetes személy Vásárlók nem tartoznak a jelen pontban részletezett szabályok hatályok alá, azaz e személyek esetében a jelen pontban foglalt rendelkezések nem alkalmazhatóak.

7.13.        A fentiekben említett Vásárló jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén:

–          a terméknek,

–          több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,

–          több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,

–          ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Vásárló vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének, a megrendelésnek a számla dátumának napjától számított 14 napon belül (a továbbiakban: „Elállási Időszak”) a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

7.14.         A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben foglalt kötelezettségeken túl a LULLAJÁTÉK a vásárlástól számított 15. napig a jogszabályok szerint fogyasztónak minősülő vásárló számra extra elállási jogot biztosít az alábbi feltételekkel:

7.15.        A fogyasztó az elállási jogát a termék értékesítésére irányuló szerződés esetében:

–          a termék átvételének napjától számított 2 héten belül,

–          a naptól számított 14 napon belül, amelyen fogyasztó vagy a fogyasztó által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó terméket átvette,

szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától számított 2 héten belül gyakorolhatja. A szerződéstől elállás esetén köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, visszaadni a LULLAJÁTÉK-nak.

7.16.        A Vásárlót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

7.17.        Ha a Vásárló elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postai úton, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével, a LULLAJÁTÉK részére, az Elállási Időszak alatt.

Ebből a célból a Vásárló felhasználhatja a csomaghoz mellékelt vagy a következő linken keresztül elérhető elállási nyilatkozat mintát is.

7.18.        A Vásárlót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a 9. pontban meghatározott rendelkezéseknek, illetve a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

7.19.        A LULLAJÁTÉK e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Vásárló elállási nyilatkozatának megérkezését.

7.20.        Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Vásárló az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül elküldi a LULLAJÁTÉK-nak.

7.21.        Ha a Vásárló a megjelölt határidőben, minden kétséget kizáróan igazolható módon nem küldi meg elállási nyilatkozatát, ez úgy minősül, hogy a Vásárló nem teljesítette az elállási jog gyakorlásához szükséges feltételeket, ezért a szerződése nem kerül felbontásra, szerződése továbbra is hatályban marad.

7.22.        Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének időpontját veszi figyelembe LULLAJÁTÉK a határidő számítás szempontjából.

7.23.        A Vásárlónak az elállási nyilatkozatát tartalmazó levelét ajánlott küldeményként szükséges postára adnia annak érdekében, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

7.24.        A Vásárló elállás esetén köteles a megrendelt terméket a LULLAJÁTÉK feltüntetett címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 belül visszaküldeni a LULLAJÁTÉK részére.

7.25.        A Vásárló, elállása esetén, köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül az alább megjelölt, valamely LULLAJÁTÉK áruház címére visszajuttatni vagy a kiszállítással egyező módon történő visszaszállítással arról intézkedni.

7.26.        A határidő betartottnak minősül, ha a Vásárló a határidő letelte előtt elviszi vagy elküldi (a LULLAJÁTÉK által megrendelt futárnak átadja) a terméket.

7.27.        Ha a Vásárló több mint egy terméket vagy szolgáltatást rendel meg, bármelyik vagy az összes termékre vagy szolgáltatásra vonatkozó szerződéstől elállhat.

7.28.        A termék LULLAJÁTÉK címére történő visszaküldésének költsége a Vásárlót terheli, kivéve, ha a LULLAJÁTÉK vállalta e költségek viselését. A Vásárló kérésére LULLAJÁTÉK gondoskodik a visszaszállítás megszervezéséről, azonban a LULLAJÁTÉK által megszervezett visszaszállítás költsége a Vásárlót terheli, a LULLAJÁTÉK ez esetben az általa megszervezett visszaszállítás költségét nem vállalja át a Vásárlótól, kizárólag segítséget nyújt abban, hogy a Vásárlónak a visszaszállítás megszervezésével ne kelljen foglalkoznia.

7.29.        A LULLAJÁTÉK-nak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Vásárlót semmilyen más költség nem terheli.

7.30.        Ha a Vásárló eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Vásárló elállási nyilatkozatának kézhezvételétől (arról szóló értesüléstől) számított 30 napon belül LULLAJÁTÉK visszatéríti a Vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, kivéve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget, valamint azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Vásárló a LULLAJÁTÉK által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.

7.31.        A LULLAJÁTÉK jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Vásárló nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a LULLAJÁTÉK a korábbi időpontot veszi figyelembe. A visszatérítés során az áruházban leadott termékek esetében a termék vételára készpénzben történik kifizetésre, a LULLAJÁTÉK által történő visszaszállítás esetén a visszatérítés utalással történik, a vásárló által megadott bankszámlára.

7.32.        Abban az esetben, ha a Vásárló a termék megvásárlására irányuló szerződéstől egyoldalú nyilatkozattal eláll, azonban az elállással érintett terméket annak jellege, tulajdonságai, illetve működése megállapításához szükséges használatot meghaladó mértékben használta, a termékben bekövetkező értékcsökkenésért felelősséggel tartozik.

7.33.        Ezen értékcsökkenéssel arányos összeget a LULLAJÁTÉK az elállási joggal érintett termék vételárának visszatérítése során érvényesíti, azaz ezen összeget a visszatérítendő vételárból beszámítással levonja.

7.34.        Az értékcsökkenés nagysága az elállással érintett termék jellege, értéke (vételára), valamint a fentiek szerinti használatból eredő kopás / elhasználódás mértéke alapján kerül megállapításra.

7.35.        A Vásárlót nem illeti meg az elállási jog 

–          olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a LULLAJÁTÉK, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak,

–          olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza, (pl. kozmetikai termékek),

–          lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a Vásárló a csomagolást felbontotta,

–          olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac – a LULLAJÁTÉK által nem befolyásolható – ingadozásától függ.

7.36.        A visszaküldendő termékhez a Vásárlónak mellékelnie kell az átvételkor kapott levelet, számlát, és lehetőség szerint megjelölendő a visszaküldés oka is. A visszaküldés okának megjelölése, azaz az elállási jog indokolása nem kötelező, így amennyiben a Vásárló nem tünteti fel a visszaküldés okát, az nem jelenti elállási jogának elvesztését, vagy ezen okból bármely kapcsolódó jogának csorbulását.

7.37.        Amennyiben a Vásárlónak bármely kérdése lenne az elállási jogra vonatkozóan, a LULLAJÁTÉK Ügyfélszolgálatához fordulhat a következő e-mail címen:

E-mail: info@lullajatek.hu

vagy az alábbi telefonszámon:

Tel.: +3620 360 62 67

vagy postai úton történő megkeresés esetén, az alábbi postacímen:
LULLAJÁTÉK  1145 Budapest, Bácskai utca 25. 3. em. 1.Postai úton történő megkeresés esetén, kérjük, írja rá a borítékra: „LULLAJÁTÉK Webáruház”

8.                  Árak

8.1.            Webáruházban a termékek mellett feltüntetett ár magyar forintban értendő és tartalmazza a törvényben rögzített ÁFA-t, ehhez számítandó még adott esetben a szállítási költség. Az ár a megrendeléskor érvényes ár.

8.2.            A termék kifizetésével kapcsolatban a vásárló érdekkörében felmerülő összes költség – különösen, de nem kizárólag a tranzakciós illetéket, nem magyarországi banknál vezetett bankszámláról való utalás költsége vagy banki készpénzbefizetés költsége – minden esetben a vásárlót terheli.

8.3.            A LULLAJÁTÉK részéről az ügylet az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: ÁFA tv.) előírásait figyelembe véve, teljesítettnek minősül a bankkártyás fizetés és előreutalás esetén a termék ellenértékének beérkezésekor a rendelés visszaigazolása esetén. Természetesen a vételár teljes kifizetéséig az áru a  LULLAJÁTÉK tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból –a Vásárló birtokába kerül, felelősséggel tartozik a LULLAJÁTÉK  irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

8.4.            A LULLAJÁTÉK által kiállított papír alapú vagy elektronikus számla egy adóigazgatási azonosításra alkalmas, a számviteli és ÁFA törvények által szabályozottan kibocsátott számviteli bizonylat, mely aláírás nélkül érvényes. Az eredeti számla, mint hiteles bizonylat igazolja az adófizetéssel összefüggő kötelezettségek és jogok meglétét.

9.                  Szállítási költségek

9.1.            A LULLAJÁTÉK csak Magyarországon belülre szállít.

9.2.            A LULLAJÁTÉK-nál a szállítási díj összege a Magyar Postán keresztül normál postai küldeményként történő kézbesítés esetén a megrendelés összegétől és a kiszállítás helyétől függetlenül fix 990 Ft szállítási díjat kell megfizetni.

9.3.            A LULLAJÁTÉK-nál a szállítási díj összege a Magyar Postán keresztül utánvétes postai küldeményként történő kézbesítés esetén maximum 20000 Ft-ig, de a kiszállítás helyétől függetlenül fix 1690 Ft szállítási díjat kell megfizetni. Ezek az árak azonban többnyire csak részben tartalmazzák a bérmentesítési / szállítási és a csomagolás díjat, a fennmaradó részt a LULLAJÁTÉK vállalja át. FIGYELEM! Amennyiben a Vásárló ezt a fizetési módot választja, a szállítási mód megadásakor szintén az utánvétet kell megjelölnie!

9.4.            A LULLAJÁTÉK személyes átvételi lehetőséget is biztosít, melynek választása esetén nincs külön átvételi illetve szállítási költség. Átvételi hely: Samadhi Centerben (1067 Budapest, Eötvös utca 9.)

9.5.            Kivételes esetben előfordulhat, hogy magasabb szállítási díjat kell a LULLAJÁTÉK-nak kiszámláznia. Ilyen esetben a díjról részletes kimutatást készít, és arra a megrendelés előtt felhívja a Vásárló figyelmét.

9.6.            Amennyiben a megrendelést követően a LULLAJÁTÉK terhére róható technikai vagy logisztikai okokból több lépésben kell a megrendelést kiszállítani, a szállítási költségeket természetesen csak egyszer számítja fel a LULLAJÁTÉK.

9.7.            A terméknek a futártól való átvételével, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy a LULLAJÁTÉK-nak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni.

9.8.            A Postától való átvételt aláírásával igazolja, így aláírásával elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak. (Nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék.)

9.9.            Átvételkor, kérjük, alaposan ellenőrizze a kiszállított termékeket! Ha sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson az átvétel során, a sérülésekről jegyzőkönyv felvételét kell kérni a postásrtól.

9.10.        Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét a LULLAJÁTÉK díjmentesen biztosítja.

9.11.        Az átvételt követően észlelt sérülésért a LULLAJÁTÉK felelősséget nem vállal!

10.              Szavatosság

10.1.         Kellékszavatosság

10.1.1.  A hibás teljesítés esetén a LULLAJÁTÉK-szal szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén az Ügyfél az átvétel időpontjától számított 2 (kettő) éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. A 2 (kettő) éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait az Ügyfél érvényesíteni már nem tudja.

10.1.2.  Nem Vásárlóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1(egy) éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

10.1.3.  Ön – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a LULLAJÁTÉK számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

10.1.4.  Ha a kijavítást vagy a kicserélést Ön nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a LULLAJÁTÉK költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

10.1.5.  A választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt vagy arra a LULLAJÁTÉK adott okot.

10.1.6.  Köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 1 (egy) hónapon belül közölni a LULLAJÁTÉK-kal.

10.1.7.  Ön közvetlenül a LULLAJÁTÉK-kal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

10.1.8.  A szerződés teljesítésétől számított 6 (hat) hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja számla vagy a számla másolatának bemutatásával, hogy a terméket a LULLAJÁTÉK-tól vásárolta.

10.1.9.  Ilyen esetben a LULLAJÁTÉK csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája az Ön részére történő átadást követően keletkezett.

10.1.10.                     Amennyiben a LULLAJÁTÉK bizonyítani tudja, hogy a hiba oka Önnek felróható okból keletkezett, nem köteles az Ön által támasztott szavatossági igénynek helyt adni.

10.1.11.                     A teljesítéstől számított 6 (hat) hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

10.1.12.                     Ha Ön a szavatossági igényét a terméktől – a megjelölt hiba szempontjából – elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

10.2.        Termékszavatosság

10.2.1.  A termék (ingó dolog) hibája esetén a Vásárlónak minősülő vásárló – választása szerint az itt kifejtettek szerinti termékszavatossági igényt érvényesíthet.

10.2.2.  A vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. A termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

10.2.3.  Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti, azaz pénzbeli orvoslásra, árleszállításra és elállásra nincs mód, hiszen a gyártó és a Vásárló között nem jött létre szerződéses jogviszony, hiányzik a szerződés. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

10.2.4.  Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

10.2.5.  Termékszavatossági igényét Vásárló a termék gyártója általi forgalomba hozatalától számított 2 (két) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

10.2.6.  A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni.

10.2.7.  A hiba felfedezésétől számított 2 (két) hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Vásárló felelős.

10.2.8.  Vásárló a termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (LULLAJÁTÉK) szemben gyakorolhatja. A Ptk. értelmében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója is.

10.2.9.  A gyártó, forgalmazó (LULLAJÁTÉK) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

–          a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

–          a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

–          a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak (LULLAJÁTÉK) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

11.              Jótállás

11.1.        A fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó, kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat.

A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött Vásárlói szerződés keretében értékesített, valamint a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

11.2.        A LULLAJÁTÉK minden nála vásárolt termékre 1 (egy) éves jótállási (garanciális) időt biztosít.

11.3.        A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 (egy) év, azonban a LULLAJÁTÉK a törvény által biztosított 1 (egy) év jótállási időn túl további 2 (kettő) év jótállási időt (önkéntes jótállás) biztosít a rendelet mellékletében meghatározott termékekre vonatkozóan, és egyéb, a Korm. rendelet mellékletében fel nem sorolt termékek esetében is biztosítja a 3 (három) éves jótállási időt.

11.4.        Az egyes termékekre vonatkozó jótállási időtartam a termék adatlapján kerül feltüntetésre.

11.5.        A jótállás kezdő időpontja a termék Vásárlónak történő átadásának a napja, vagy ha az üzembe helyezést a LULLAJÁTÉK vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.

A LULLAJÁTÉK a termékhez mellékelt jótállási jegyet akkor érvényesíti, amikor a Vásárló a terméket átveszi.

11.6.        Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Vásárló részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát:

–          szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést a LULLAJÁTÉK vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza),

–          rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,

–          helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,

–          elemi kár, természeti csapás okozta.

11.7.        Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a Vásárló

–          elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a LULLAJÁTÉK-nak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a Vásárlónak okozott érdeksérelmet;

–          ha a LULLAJÁTÉK a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a Vásárlónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a Vásárló – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát a LULLAJÁTÉK költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

11.8.        A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és a Vásárló által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Vásárló érdekeit kímélve kell elvégezni.

11.9.        A LULLAJÁTÉK-nak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

11.10.    Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Vásárló a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni.

11.11.    A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

11.12.    A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a LULLAJÁTÉK-t terhelik

11.13.    Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Vásárlót a jótállásból fakadó jogok továbbra is megilletik.

11.14.    Szavatosság, jótállás érvényesítése

A termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét személyesen a LULLAJÁTÉK alább meghatározott címén, e-mailen vagy telefonon jelezheti:

Email: info@liullajatek.hu

Tel.: +3620 360 62 67

LULLAJÁTÉK ELLYPSZILON Kft.  1145 Budapest, Bácskai utca 25. 3. em. 1.

Postai úton történő megkeresés esetén, kérjük, írja rá a borítékra: „LULLAJÁTÉK Webáruház”

11.15.    Ha a kiszállított áru láthatóan anyag- vagy gyártási hibás, ide tartoznak a szállításkor keletkezett sérülések is, kérjük, hogy az ilyen jellegű hibákat jelentse azonnal!

11.16.    Ha nem él a reklamáció lehetőségével, az nem jár törvényes jogaira nézve következményekkel.

11.17.    Valamennyi, a megvásárolt áru törvényes, 1 (egy) / 2 (kettő) / 3 (három) éves szavatossági ideje alatt fellépő meghibásodására az Önnek járó törvényes jogok fennállnak.

11.18.    A jótállási feltételekről bővebben a termékhez mellékelt dokumentumokból tájékozódhat. Ha nincsenek meg Önnek ezek a dokumentumok vagy nem műszaki termékről van szó, kérjük, forduljon LULLAJÁTÉK Ügyfélszolgálatunkhoz:

Email: info@lullajatek.hu

Tel.: +3620 360 62 67

LULLAJÁTÉK ELLYPSZILON Kft.  1145 Budapest, Bácskai utca 25. 3. em. 1.

Postai úton történő megkeresés esetén, kérjük, írja rá a borítékra: „LULLAJÁTÉK Webáruház”

11.19.    A szerződés szerinti jótállás a szavatossági jogok fennállását nem érinti.

12.              Tulajdonjog fenntartása

A vételár teljes kifizetésig az áru a LULLAJÁTÉK tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból –az Ön birtokába kerül, felelősséggel tartozik a LULLAJÁTÉK irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

13.              Ügyfélszolgálat / kapcsolatfelvétel

A LULLAJÁTÉK Webáruház az év 365 napján, a nap 24 órájában elérhető.

Esetleges kérdéseivel vagy reklamációjával, kérjük, jelentkezzen az alábbi e-mailes elérhetőségeken:

Email: info@lullajatek.hu

A LULLAJÁTÉK Webáruház telefonos Ügyfélszolgálat elérhetőségei:

Tel.: +3620 360 62 67

Vagy írhat a LULLAJÁTÉK Ügyfélszolgálat címére:

LULLAJÁTÉK ELLYPSZILON Kft.  1145 Budapest, Bácskai utca 25. 3. em. 1.

Visszárut nem áll módunkban a központunkban kezelni!

14.              Jogérvényesítési lehetőségek

14.1.        Panaszügyintézés

14.1.1.  Ön a termékkel vagy a LULLAJÁTÉK tevékenységével kapcsolatos Vásárlói kifogásait az ÁSZF-ben leírt és megadott elérhetőségeken terjesztheti elő.

14.1.2.  A LULLAJÁTÉK a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha Ön a panasz kezelésével nem ért egyet, a LULLAJÁTÉK a panaszról írásos- elektronikus jegyzőkönyvet – amelyet 5 (öt) évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőriz – vesz fel.

14.1.3.  A LULLAJÁTÉK a jegyzőkönyv egy példányát a személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben köteles Önnek átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

14.1.4.  A LULLAJÁTÉK a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén Önnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv kitöltött másolati példányát.

14.1.5.  Minden egyéb esetben a LULLAJÁTÉK az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

14.1.6.  A telefonon vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a LULLAJÁTÉK egyedi azonosítóval látja el, amely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

14.1.7.  A LULLAJÁTÉK a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

14.1.8.  A panasz elutasítása esetén a LULLAJÁTÉK az elutasítás részletes indokáról tájékoztatja Önt.

14.2.        Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

14.2.1.  Amennyiben a LULLAJÁTÉK és Ön között esetlegesen fennálló jogvita a LULLAJÁTÉK-szal folytatott tárgyalások során nem rendeződik, Ön bírósági eljárást kezdeményezhet, valamint Vásárlói jogvita esetén az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ön számára:

–          Panasztétel a Fogyasztóvédelmi hatóságnál,

–          Békéltető Testület eljárásának kezdeményezése.

14.2.2.  Fővárosi  Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség

Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7.

Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 144.

Telefonszám: +36-1 450-2598

E-mail: fogyved_kmf_budapest@bfkh.gov.hu

14.2.3.  Pest Megyei Békéltető Testület

www.bekeltet.hu

A Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában Vásárlónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet; illetve a mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

http://magyarefk.hu/hu/jogvitak-rendezese/alternativ-vitarendezes-bekeltetes/altalanos-bekelteto-testuleti-eljaras.html

14.2.4.  Online vitarendezési platform

Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, ahova a Fogyasztó beregisztrálhat, így ezen keresztül lehetősége nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben. Ha Ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.
A portálon Ön és a LULLAJÁTÉK, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet.Az online vitarendezési platform itt érhető el:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

15.              Személyes adatok védelme

Az ÁSZF elválaszthatatlan részét képezi a LULLAJÁTÉK Webáruházának Adatvédelmi Tájékoztatója, amelynek tartalmát a Vásárló a regisztráció során megismeri, és hozzájárulását adja ahhoz, hogy a LULLAJÁTÉK a regisztrációval, a Megrendeléssel és a Szerződéssel kapcsolatban megadott adatait, az abban foglalt feltételrendszernek megfelelően kezelje.

16.              Az Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása

16.1.        A LULLAJÁTÉK jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket bármikor, egyoldalúan módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően leadott megrendelésekre alkalmazandók.

16.2.        A LULLAJÁTÉK fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a Webáruházon, előzetes figyelmeztetés nélkül és azt, hogy a Webáruházat más domainnév alá helyezze át.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2016.12.01.

17.              Vegyes rendelkezések

17.1.        Jelen ÁSZF-ben kifejezetten nem rendezett kérdésekben az alábbi jogszabályok rendelkezései megfelelően alkalmazandók:

–          a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

–          az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

–          a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény,

–          a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet,

–          az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet,

a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet